غذاهای سنتی استان قزوین

ایرانگردی

استان قزوین یکی از استان‌های پرجاذبه‌ی کشور هم از لحاظ دارا بودن بناهای تاریخی و هم غذاهای محلی خوشمزه است. در ادامه غذاهای محلی این استان را معرفی می‌کنیم.

استان قزوین، از قدیمی‌ترین استان‌های کشور، به‌دلیل احاطه شدن توسط رشته‌ کوه‌های البرز مرکزی، کوه‌های رامند و خرقان از موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی جالب و منحصربه‌فردی برخوردار است که بی‌تاثیر در ایجاد تنوع غذایی و غذاهای بومی و محلی آن نیست. غذاها و شیرینی‌های سنتی این استان، نه‌تنها در سراسر ایران بلکه در کشورهای دیگر نیز از آوازه و محبوبیت بی‌نظیری برخوردار است. با بروکجا همراه باشید تا کمی از عطر و طعم این خوراکی‌های خوشمزه را زیر زبانتان مزه مزه کنید.

قیمه نثار

قیمه نثار، از محبوب‌ترین و در عین حال معروف‌ترین غذاهای سنتی استان قزوین محسوب می‌شود. کمتر گردشگری است که وارد این استان شده و به چشیدن طعم و مزه‌ی این غذای لذیذ نپردازد، غذایی که اکثرا هنگام برپایی مهمانی‌های بزرگ خانوادگی، ایام عید، دید و بازدید و مراسم و تشریفات مهم توسط میزبان انتخاب و برای میهمانان عزیز، سرو می‌شود.

مردم استان قزوین برای تهیه‌ی قیمه نثار از برنج آب‌کش، گوشت گوسفندی، خلال پرتقال، پیاز داغ، زعفران، زرشک، خلال بادام، خلال پسته، رب گوجه‌فرنگی و برخی از ادویه‌های خوش‌عطر و خوش‌طعم که به ادویه‌ی مخصوص قیمه نثار معروف هستند، استفاده می‌کنند. آن‌ها معمولا این غذا را همراه با سبزی خوردن و ماست سرو می‌کنند. پیشنهاد می‌کنیم هنگام سفر به این شهر زیبا، حتما این غذای بی‌نظیر و منحصربه‌فرد بومی را امتحان کرده و از طعم فوق‌العاده‌ی آن لذت ببرید.

حتما بخوانید
تور مجازی کیتو؛ پایتخت زیبای اکوادور

کوکو شیرین

کوکو شیرین

یکی دیگر از غذاهای بومی استان قزوین که مملو از ادویه‌ها و چاشنی‌های معطر است. مردم این استان معمولا این غذا را در کنار غذاهای دیگر میل می‌کنند. غذایی شیرین و بسیار پرطرفدار که نشان‌دهنده‌ی علاقه‌ آن‌ها به انواع خوراکی‌های شیرین و تنقلاتی همچون آجیل و … است. مردم استان قزوین برای تهیه‌ی این غذای لذیذ از سیب‌زمینی، زعفران، تخم‌مرغ، ماست، روغن، پودر هل، آرد، شکر و گلاب استفاده می‌کنند.

شیرین‌پلو

شیرین پلو

غذایی سنتی با طعمی شیرین، تلخی هر پیامد یا خستگی برجای‌مانده از یک روز سخت کاری را از تن هر انسانی بیرون می‌برد. مردم استان قزوین برای تهیه‌ی این غذای لذیذ و دوست‌داشتنی از برنج، خلال پرتقال شیرین‌شده، شربت قوام آمده، خلال بادام، خلال پسته، زعفران ساییده شده، کره، سیب‌زمینی و سینه‌ی مرغ استفاده می‌کنند.

دُیماج

دیماج

دُیماج یا دُگماژ، از دیگر غذاهای سنتی استان قزوین است که اغلب در فصل گرم تابستان تهیه و میل می‌شود. این خوراکی جالب، با ترکیبی از تکه‌های نان لواش خشک، پنیر، خیار، سبزی خوردن، گردو، پیاز داغ، زردچوبه و در صورت تمایل هندوانه تهیه می‌شود. از نکات جالب توجه در مورد این غذای سنتی می‌توان به نحوه‌ی میل کردن آن اشاره کرد. مردم قزوین برای خوردن دیماج از دستان خود برای لقمه کرن استفاده می‌کنند و پس از شکل دادن به لقمه‌ی دلخواه، آن را میل می‌کنند. البته برخی دیگر با کمک استکان کمر باریک برای لقمه گرفتن دیماج بهره می‌برند.

آش دوغ قزوین

آش دوغ قزوین

یکی از آش‌هایی که مختص استان قزوین بوده و به‌عنوان غذای سنتی و بومی این استان، به شمار می‌رود. در واقع یکی از راحت‌ترین آش‌هایی است که هر کدبانوی ایرانی می‌تواند آن را تهیه کند. طعم پیازداغ و سیرداغ در کنار گوشت قلقلی، بسیار عالی و دوست‌داشتنی به نظر می‌رسد. مردم استان قزوین در تهیه‌ی این آش سنتی، وسواس زیادی در انتخاب مواد اولیه به خود راه نمی‌دهند و اغلب از موادی مانند نخود، لوبیاقرمز، عدس، برنج، سبزی آش، دوغ چکیده، پیاز داغ، سیرداغ و نعناداغ استفاده می‌کنند.

حتما بخوانید
با تور مجازی به مکنز در مراکش سفر کنید

البته گاهی اوقات ممکن است بنابر سلیقه و ذائقه‌ی آشپز و افراد خانواده، موادی به این آش اضافه یا از آن کسر شود. آن‌ها پس از طبخ آش دوغ، گوشت‌ قلقلی‌های سرخ شده را روی آن ریخته و سرو می‌کنند. توصیه می‌کنیم که اگر به استان قزوین سفر کردید، از این آش فوق‌العاده و لذیذ، نوش جان کنید.

آش ماش پیازو

02

آش ماش پیازو نوع دیگری از آش‌های سنتی استان قزوین است. مردم استان قزوین، برای طبخ این آش خوشمزه و لذیذ، علی‌رغم تمام آش‌های تهیه شده، از سبزی استفاده نمی‌کنند. شاید طبخ آش بدون سبزی، بدور از تصور باشد؛ ولی درست کردن و چشیدن این غذای لذیذ، خالی از لطف نخواهد بود.

جوجه بروستد

08

شاید نتوان از جوجه بروستد، به‌عنوان غذای سنتی یا محلی استان قزوین یاد کرد؛ اما قطعا این غذای بسیار لذیذ، از محبوب‌ترین و رایج‌ترین غذاهایی است که توسط مردم این استان مصرف می‌شود. غذایی تهیه شده از مرغ که همراه یاران همیشگی‌اش سیب‌زمینی سرخ کرده، سوپ شیر، نان باگت و خیارشور میل می‌شود. آن‌ها جوجه بروستد را شب و به‌عنوان وعده‌ی غذایی شام، مصرف می‌کنند.

در این مقاله، به معرفی غذاهای سنتی استان قزوین پرداختیم. اگر علاقه‌مند به شیرینی‌های معروف و محبوب این استان زیبا نیز هستید؛ پیشنهاد می‌کنیم، مقالات بعدی بروکجا را دنبال کنید؛ قطعا نظرات و پیشنهادها شما دوستان گرامی، ما را در ارائه‌ی هرچه بهتر این قبیل مقالات، یاری خواهد رساند.



منبع: کجا رو

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

ایرانگردی
بهترین سواحل گردشگری مازندران را بشناسید

بهترین سواحل گردشگری استان مازندران دارای ویژگی‌ها و امکانات مختلفی هستند که برای مسافرانی با سلیقه‌های مختلف، تجربه‌ای لذت بخش را به ارمغان می‌آورند. نسخه اولیه این مقاله در تاریخ ۱۳۹۷/۱۲/۰۸ منتشر شده و در تاریخ ۱۳۹۹/۰۷/۵ به‌روزرسانی شده است. مازندران از جمله استان‌های شمالی کشور است که همه ساله …

ایرانگردی
دیدنی های بروجرد؛ عروس زاگرس ایران در لرستان

بروجرد به‌دلیل داشتن طبیعتی کوهستانی، مزارع و مراتع سرسبز، آب و هوای مطلوب و جاذبه‌های گردشگری فراوان، به‌عنوان «عروس زاگرس» شناخته می‌شود. نسخه اولیه این مقاله در تاریخ ۱۳۹۷/۰۲/۰۵ منتشر شده و در تاریخ ۱۳۹۹/۰۷/۳ به‌روزرسانی شده است. بروجرد دومین شهر پرجمعیت و قطب صنعتی استان لرستان است که در …

راهنمای سفر دو روزه در شمال
ایرانگردی
راهنمای سفر دو روزه در شمال

خیلی وقت ها پیش می آید که می‌خواهیم در آخر هفته به شمال برویم. به خصوص که در آخر هفته ها ترافیک و جمعیت کمتری راهی شمال است. در اینجا شما را راهنمایی می کنیم که برنامه ریزی ایده آلی برای یک سفر دو روزه به شمال را انجام دهید. …